Sklep – služby, kapacita a  nabídka celovečerních menu

Vinný sklep Pod Kozím hrádkem nabízí posezení a atmosféru rodinného vinného sklepa, kde se zpracovávají hrozny tradičními postupy a víno zraje v dřevěných sudech. Na dlouholetou vinařskou tradici Václava Solaříka navázal jeho zeť Ladislav Solařík, rozený Bolfík a od roku 1992 pod Kozím hrádkem provozuje k malému rodinnému vinařskému hospodářství také restauraci.

Chci to vidět!

Jestliže přijedete do Mikulova a zavítáte k nám do vinného sklípku pod Kozí hrádek, nabídneme vám setkání s vínem i jeho autorem. Víno vyrábíme jak z vlastních hroznů, tak z produkce kupované a dále nabízíme vína malovinařů z Mikulova a blízkého okolí.
Návštěvu vinného sklepa je potřeba objednat předem. Pro skupiny i jednotlivce máme připraveno celovečerní menu zahrnující jak moravskou kuchyni a popíjení vína, tak také ochutnávku vín sklepmistrem. Prohlédněte si naši aktuální nabídku celovečerního menu.

Samotný vinný sklep a posezení pro hosty v bývalé lisovně se nacházejí ve vápencové jeskyni. (Lisovna je místnost, ve které se z pomletých hroznů lisuje mošt pro výrobu vína a nejde tedy o nějaký typ svébytné moravské mučírny). Jak se víno zpracovávalo před více než dvě stě lety a vypadala historická lisovna se můžete podívat na mikulovském zámku, kde je vystaveno patnáct historických lisů. Nejstarší je z roku 1797.

Kapacita posezení je koncipována pro zájezdový autobus. Pohodlně se do lisovny našeho vinného sklepa vejde 50 osob i s cimbálovou muzikou a nikdo se nebude tísnit. Maximální kapacita vnitřního posezení je 54 osob. Prostor pro posezení je rozdělen do dvou místností. Větší pojme maximálně 36 osob a druhý, takzvaný Kabinet spojů, je pro 18 lidí. Před sklepem je zahrádka s terasou pro dalších 50 hostů. Posezení ve sklípku je temperované, takže zásoby záložních svetrů si brát nemusíte. Ale i tak je dobré vzít něco teplého na sebe, abyste mohli na degustaci, která probíhá v zadní části vinného sklepa u beček, kde se samozřejmě netopí. 

Pro lepší představu si prohlédněte plánek vinného sklepa a fotografie.

Mimo letní turistickou sezónu (červenec – srpen) nemáme běžně otevřeno a návštěvu a posezení ve vinném sklepě je potřeba objednat předem. Velikost skupiny je limitována pouze maximální kapacitou sklepa. I náhodná dvojice si tak místo u stolu obvykle najde a o víkendových večerech, když budete v Mikulově, nás neváhejte navštívit.

Hlavní částí naší nabídky služeb je zajištění příjemného posezení ve vinném sklípku při víně pro více či méně organizované skupiny klientů. V moderní kuchyni vaříme tradiční moravská jídla. Součástí celovečerního menu jsou také sýry a uzeniny, naše tradiční bramboráčky, které pro Vás smažíme s láskou už více než dvacet let a stále neomrzely. Víno – volná konzumace a samozřejmě výběr k degustaci s výkladem, která je vždy součástí večera stráveného ve vinném sklípku. Degustaci vede majitel Ladislav Solařík, na kterého se vždycky ptáte.

JAK NA TO?

Když se rozhodnete vyrazit na jih Moravy za vínem a vyberete si jako cíl cesty Mikulov a zde náš vinný sklípek, využijte kontaktní stránku, kdy byste rádi dorazili. Obratem zkontrolujeme, zda jsou ještě volná místa a pošleme Vám naši aktuální nabídku, ze které si doufám vyberete. A když bude vaše představa o pobytu ve vinném sklípku jiná, vynasnažíme se vám vyjít vstříc a připravíme večer dle vašeho přání. V zimně Vám připravíme zabíjačkové hody, v kteroukoliv roční dobu přichystáme svatbu ve vinném sklepě. Zkuste firemní teabuilding se soutěžemi s vinařskou tématikou. Speciální cenovou nabídku máme pro školy střední i vysoké a pro seniory.

Po domluvě vám zajistíme hudební doprovod večera (cimbálová muzika nebo harmonikář. V Mikulově hraje také skvělá romská/cikánská kapela.). Cena cimbálové muziky je od 5500 Kč na 4 hodiny hraní. Harmonikář si bere většinou 150 korun na hodinu.

CELOVEČERNÍ MENU VINNÉHO SKLEPA POD KOZÍM HRÁDKEM

Nabídka platí pro skupinové akce. V průběhu prázdnin je možné objednat si na místě z jídelního lístku. V případě zájmu Vám připravíme i toto nabízené all inclusive menu. Je potřeba jej objednat předem.

Celovečerní menu Vinný sklep Pod Kozím hrádkem leden – červen 2018

Cena je 700 Kč/osoba. Celovečerní menu zahrnuje:

Předkrm – domácí játrová paštika, pečivo (A – 7).

Teplou večeři: vepřovou panenku na víně obalenou ve slanině a šalvějovém listu. Podávaná s cibulí restovanou na víně a šťouchanými bramborami se slaninkou. (200 g).

Další občerstvení v rámci celovečerního menu zahrnuje:
– obložené mísy uzenin (min. uzené maso, klobásky, tlačenka) a sýrů (min. gouda, niva, plněné hermelíny), pečivo. Průměrná hmotnost sýrů a uzenin je 200g na osobu. (A – 1, 8, 10)
– pečená kuřecí stehýnka
– nealko pití (voda), káva, čaj
– víno na celý večer, volná konzumace (18:00-02:00) (A – 3, 7, 12)
– degustace vín u beček (cca 8-10 vzorků vín, doba 1:30)

Samostatná ochutnávka (8 vzorků vín ) se sommelierem, která obsahuje ještě malé občerstvení formou neutralizačního sousta (domácí paštika, sýry, pečivo, voda) stojí 250 Kč. Minimální počet 10 osob.

Myslíme i na vegetariány. Dejte vědět předem, zda je mezi Vámi někdo s odlišnými stravovacími nároky či alergií, aby o něj bylo dobře postaráno.

Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označení dle směrnice 1169/2011 EU je na konci stránky. U jednotlivých pokrmů je vždy seznam alergenů vyznačen čísly, která se shodují s pořadím uvedení jednotlivých alergenů v seznamu.
Jak to u nás vypadá si můžete prohlédnout ve fotogalerii.

V průběhu letních prázdnin je možné si objednat jak plné menu (viz výše), tak z aktuální nabídky jídelního lístku.

Při objednávkách mimo víkendové večery hlavní sezóny, případně pro skupiny nad třicet osob a cestovní kanceláře jsme schopni nabídnout upravená či cenově zvýhodněná menu. O nabídku si napište: michal.solarik@seznam.cz

Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označení dle směrnice 1169/2011 EU. Číselné označení alergenů je následující :

1.obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich – nejedná se o celiakii
2.korýši a výrobky z nich
3.vejce a výrobky z nich
4.ryby a výrobky z nich
5.podzemnice olejná ( arašídy) a výrobky z nich
6.sojové boby ( soja ) a výrobky z nich
7.mléko a výrobky z něj
8.skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
9.celer a výrobky z něj
10.hořčice a výrobky z ní
11.sezamová semena a výrobky z nich
12.oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg,ml/kg v SO
13.vlčí bob ( lupina ) a výrobky z něj
14.měkkýši a výrobky z nich

 

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně on-line; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin

REZERVACE, OTEVÍRACÍ DOBA

Červenec – srpen je otevřeno každý den.

Mimo hlavní letní turistickou sezónu (červenec – srpen) nemáme běžně otevřeno a návštěvu a posezení ve vinném sklepě je potřeba objednat předem.
Na všechny vaše dotazy rádi odpovíme.

Dotazy na volné termíny posílejte prosím pouze e-mailem. Všechny vyřizuji nejpozději do dvou dnů (podle návalu ostatní práce ve vinohradě či ve sklepě). Děkuji za pochopení.

E-mail: michal.solarik@seznam.cz
Telefon: 773 910 062. 

Od roku 2014 nabízíme také ubytování ve vinném sklepě. K dispozici je podkrovní pokoj s vlastní terasou a jedinečným výhledem na Mikulov a apartmán v přízemí. Kapacita ubytování je 8 osob ve třech dvoulůžkových postelích plus dvě přistýlky.